Sayfalar

14 Haziran 2012 Perşembe

Ukrayna'da neler yapılabilir?

İster ilk kez gidin,isterseniz daha önce gitmiş olun hiç farketmez!Ukrayna tarihten sanata, kültürden eğlenceye kadar pek çok konuda sizi tatmin edecek bir ülkedir.

 

Bir ülkeye gittiğinizde genelde kısıtlı bir süreniz olduğu için mutlaka görülmesi gereken yerlerini gezmeyi tercih edersiniz. Ukrayna tatili boyunca mutlaka gitmeniz gereken yerler;


YALTA

Karadeniz kıyısında yer alan Yalta üzüm bağları ve kumsallarıyla bilinir. Fransız Rivierası'nın kalıntıları niteliğinde kumsallar hem gün boyu hem de gece oldukça eğlencelidir. Modern gece hayatı ve çılgın partileriyle sizi eğlencenin doruklarına ulaştırır.

KİEV
Ukrayna'nın başkentidir. Kiev’in nüfusu kalabalıktır. Sayısız restoranında yöresel yemekleri tadabilir, kulüp ve barlarda gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

Altın çatılı bir başkent olan Kiev'de sovyet ve modern dünyanın izlerini göreceksiniz. Bağımsızlık Meydanı'na doğru yapacağınız bir yürüyüş esnasında pek çok katedral ve kilise görebilirsiniz. Özellikle Ortodoksların tarihi kiliselerini gezebilirsiniz. Kiev'de kesinlikle görmeden dönmeyeceğiniz bir yer varsa orası Dinyeper Nehri'ne yukarıdan bakan "Caves Monastery Complex" tir.Pek çok kilisenin bulunduğu bu yeri gördükten sonra dönemin sanatçılarına hayran kalmamanız imkansızdır. Bu bölge Dünya mirası listesindedir.
Kiev'deki Saint Sophia Katedrali de mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Dünya mirası listesine alınan bu yapıtın adını İstanbul'daki eski Ayasofya(Hagia Sophia) Katedrali'nden aldığı düşünülmektedir
ODESSA

Odessa'nın davet edici sıcak iklimi ile güzel kumsallarda güneşlenme imkanı bulabilirsiniz. Su sporlarının merkezi olarak bilinen Odessa oldukça makul fiyatlara sahip aktiviteleri yapabileceğiniz yerdir.


KHARKİV

19 stadyumu, 360 spor kompleksi, 40 tennis kortu ve 19 adet yüzme havuzuyla tam bir spor merkezi olan Kharkiv'de dilerseniz alışverişe de çıkabilirsiniz. Şehirde tam 1,180 adet alışveriş noktası bulunuyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder