Sayfalar

7 Haziran 2012 Perşembe


Ukrayna'da Hayat

Yaşam Giderleri

Ukrayna'da yaşama şartları diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha ucuzdur. Özellikle öğrenci yurdunda kalan bir öğrenci için aylık yaşam gideri 300-500 dolardır. Öğrenciler isterse ev de kiralayabilir ya da bir ailenin yanında kalabilirler. Başkenti Kiev’dir burada kira ücretleri merkeze yakınlık ve uzaklığına göre ortalama 400 dolardan başlamaktadır. Diğer şehirlerde ki kira ücretleri ise bunun daha altındadır. Başkent Kiev, bakımlı ve tertemiz bir kent olup, kentin tam ortasından geçen Dinyeper Nehri ve nehir boyunca tarihi binalarla modern binaların yan yana yükseldiği, ormanlarla kaplı, manastırları, kiliseleri ve geniş parklarıyla gözde bir şehirdir. Bir cazibeler kenti olan Kiev'de şehrin bir ucundan bir ucuna ağaç gölgesi olmaksızın gidilemez. Kestane ağaçları en popüler olanlarındandır. Kiev, dünyanın en tanınan ‘yeşili bol ‘ şehirlerindendir.

Ülkenin ikinci büyük şehri olan Harkov’dur  Rusya'ya 40 km uzaklıkta dır.Harkov büyük bir sanayi şehri hem de önemli bir bilim merkezidir. Şehirde 90'ın üzerinde Üniversite ve enstitü vardır.
Ülkenin diğer bir şehri Odessa ise ülkenin en önemli ticaret limanı ve Avrupa'ya açılan kapısıdır. Odessa; plajları, sağlık merkezleri, kestane ve ıhlamur ağaçlarıyla süslü caddeleri, bar ve diskoları ile bir turistik cazibe merkezidir. Şehirde 9 sinema, 40 kütüphane, 26 kapalı spor salonu, 18 stadyum ve 22 üniversite bulunmaktadır. Ayrıca Odessa, birçok ünlü yazarın ve artistin yetiştiği bir şehirdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder